Merlet
Ondanks de Corona maatregelen was het in november nog wel mogelijk om erop uit te gaan door in een hotel te overnachten en naar het restaurant in het hotel te gaan. Een hotel dat ons erg aansprak was Merlet in Schoorl (vlakbij Bergen). Het leek ons lekker om even uit te waaien en ergens goed te eten en beide was zeker het geval!
Om te beginnen hadden we verschillende amuses, denk hierbij aan;
- Foie gras, rode biet, honingpollen en melasse
- Paling, dashi, witte port
- Oester, wasabi, ponzu en yuzu
Daarna hadden we heerlijke gerechten gebaseerd op de smaak van Nederland.
Het voorgerecht was een herinnering aan Zoutenlande waar de chef in de jongere jaren veel tijd heeft besteedt. Het waren mooie smaken van schelpdieren, krab, garnaal, yuzu, dashi en miso. Gevolgd door de vruchtbaarheid van de herfst met knolgroenten, handfruit en kastanjes.
Het hoofdgerecht was gebaseerd op haas; polderhaas, umeboshi, nashipeer, timut peper en okkernoot. Daarbij werd ook de haas op koninklijke wijze geserveerd met truffel en foie gras. Beide waren heerlijk en met het laatste gerecht heeft de chef ook de Prix Culinaire "Taittinger" gewonnen.
We sloten het diner af met een heerlijke kaasplank en dessert; clementine, long pepper, basilicum, yoghurt en witte chocolade.
Kortom, een aanrader voor iedereen die heerlijk wilt genieten!