"Corona Proof"
Door Corona kunnen we helaas minder vaak uit eten en in sommige gevallen soms helemaal niet. Om toch een goede eetervaring te hebben en ook om de horeca te supporten kun je gerechten afhalen of thuis laten bezorgen van sterrenrestaurants. Hieronder de beschrijving van de ervaringen die wij gehad hebben.

Maart 2020 Amarone
De eerste take away die we hadden was van Amarone in Rotterdam. Naar aanleiding van het menu hadden we hoge verwachtingen. Onderdeel van het menu waren brioche met ganzenlever, risotto met zwarte truffel, bavette of Skrei filet en friandises. Helaas vonden we de kwaliteit wat tegenvallen en was het ook meer voorbereidingstijd dan verwacht. Zo zie je maar dat je niet zomaar een sterrenchef na kunt doen haha!
April 2020 IDRW
In de Rustwat (IDRW) kwam met een heel ander menu; Harnachi, Yuzu, gevulde ravioli met eekhoorntjesbrood of Steak Tartare voor, geconfijte eendenbout en asperges als hoofd en de keuze tussen kaas en een tartelette van citroen (zie hiernaast).
Al bij al hebben we meerdere keren het menu van IDRW besteld en waren we erg enthousiast over de kwaliteit en bereidingswijze. Ook hebben we het genomen voor Jor z'n verjaardag en kregen toen ook een bruisend aperitief aangeboden!
Oktober 2020 Fred, Joelia, Parkheuvel & Perceel
Een super leuke ontdekking in oktober was de Drive Trugh en Pick-Up bij het Excelsior stadion in Rotterdam. Dit is een samenwerking tussen Fred, Joelia, Parkheuvel en Perceel. Allemaal sterrenrestaurants in Rotterdam. Op het menu stonden de coquille met foie gras en truffel als voorgerecht, dit was het gerecht van Fred. Daarnaast ook de rundertartaar met Kimchi en Quinoa van Jos. Beide heerlijke gerechten, maar het coquillegerecht van Fred was echt de moeite om een keer te proeven, echt bijzonder!!
Daarna hadden we de ravioli van Bresse kip (Parkheuvel) en de Groene curry met gamba en zeeduivel van Joelia. Beide erg lekkere gerechten, helaas was de Bresse kip wat weinig voor hoofd.
Het dessert was een heerlijke panna cotta met ananas en steranijs van Fred samen met een kaasplateau van de fromager van het jaar. De kazen hiervan bestonden uit Delice de Poitou, Tometta Valle Elvo, Alex, De Rotterdamse Oude en Colosso.
Al bij al een heerlijk diner en wat ook bijzonder was is dat je er zelf niets aan hoefde te doen, zelfs de panna cotta en het voorgerecht zaten in serveerbare schalen.
November 2020 De Zweth
Voor de verjaardag van de moeder van Jor was aan de Zweth besteld en wat een heerlijk menu! Vooraf hadden we een vistartaar met pompoen en kruim, als hoofd een heerlijke herfstige maaltijd met gekonfijte eend, aardappelgratin, stoofpeertjes, foie gras, spruitjes, zuurkool en peterselie. Als dessert stoofpeer met chocolade en sinaasappel. Het menu was makkelijk te bereiden en vol van smaak, daarnaast wisselt het menu ook wekelijks volgens mij. Dus erg leuk als je iets speciaals wilt doen rond de feestdagen!
In maart zijn wij met een paar clubgenoten van Jor naar Giethoorn geweest. Om deze vakantie een speciaal tintje te geven werd het een gala avond. Hier hoort naast een feestelijke outfit natuurlijk ook een feestelijk diner bij. Dit bestond uit de volgende onderdelen:
- Rilettes van koud en warm gerookte zalm
- Salade van knolselderij en Hollandse garnalen
- Soep van schaaldieren met tandoori en sinaasappel
- Ravioli a la royale
- Kreeft met beurre blanc van zolderspek
- Kalfswang en aardappelpuree met mierikswortel
- Chocolade, gezouten karamel en pecan
Kortom een feestelijk diner in de Corona tijd!
Januari 2022 Tres Rotterdam
Aangezien dat de restaurants nog steeds dicht zijn besloten wij 2022 toch feestelijk te beginnen met een take away van Tres Rotterdam. Normaal schrik ik van de prijzen van Tres, zo’n €140 per menu. Nu viel mij de take away voor €45 erg mee! Je krijgt er namelijk erg veel voor, dus het was zeker de moeite waard! Onderstaand het menu, wij waren vooral onder de indruk van het peer gerecht, de wang en de knolselderij. Daarnaast ook de smaakcombinaties die je zelf niet zou bedenken, maar wat super samengaat. Kortom, een restaurant om in de gaten te houden en volgens sommige het beste waar ze ooit gegeten hebben!